Grillet flintstek med tomat- og mozzarellasalat

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Flintstek er populær grillmat for hele familien. Gjerne servert sammen med annen grillmat som pølser og grillspyd. Legg maiskolber på grillen og tilbered en deilig mozzarellasalat.

Ingredienser

  • 1 stk flintstek
  • 2 ss olje
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 2 stk maiskolbe
  • 1 dl bbq-saus

Tomat- og mozzarellasalat:

  • 2 stk tomat
  • 1 stk mozzarella
  • 1 ss god olivenolje
  • 12 ss balsamicoeddik
  • 14 ts pepper
  • 14 potte frisk basilikum , blader

Slik gjør du

  1. Lag små snitt i svoren, slik at den ikke krøller seg når den legges på grillen. Pensle litt olje på flintsteken og gni inn salt og pepper.
  2. Grill den i 15-20 minutter. Grill den på sterk varme de første 5 minuttene (ca. 2 minutter på hver side). Snu den ofte mot slutten.
  3. La flintsteken hvile 10 minutter. Legg på maiskolber. Flintsteken kan du dele i 2 eller 4 stykker og spise som biff eller skjær den i skiver som en stek..
  4. Skjær tomat og ost i skiver og anrett på et fat. Bland sammen olje, eddik og pepper og hell over. Topp med basilikumblader.

Server flintstek med maiskolbe, tomat- og mozzarellasalat og grillsaus.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.