Grillet ananas med romsaus

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Iskrem og grillet frukt gjør alltid stor suksess! Denne varianten med romsaus er intet unntak.

Ingredienser

4
Porsjoner
  • 1 stk stor frisk ananas
  • 2 ss sukker til glasering
  • 12 ts malt kanel
  • 75 g usaltet meierismør
  • 75 g brunt sukker
  • 1 stk lime (skall og saft)
  • 2 ss mørk rom
  • 400 g vaniljeis

Slik gjør du

Slik gjør du: 
  1. Skjær toppen og  bunnen av ananasen, stil den opp på et skjærebrett og skjær den i båter. Fjern kjernen fra hver båt og del den i 2,5 cm trekantede tykke skiver.
  2. Dryss sukker og kanel på begge sider av ananasen og grill på middels varm grill i 4-5 minutter, til sukkeret er litt karamellisert. 
  3. Smelt samtidig smøret på en liten panne, tilsett sukker, limesaft og finrevet limeskall. 
  4. Tilsett rom og rør rundt til sukkeret er smeltet og det bobler til en jevn glasur. Legg ananasen på tallerkener, hell romsausen over, og server med noen store gode kuler med is. 

Her har vi brukt vaniljeis men det er også godt med valnøttis, krokanis, jordbæris, etc.

Om du ikke har ananas går det også fint an å bruke bananer. Grill bananene med skallet på til de nesten er svarte. Ta av litt av skallet og hell over romsausen.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.