Gratinert fennikel

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

Fennikel har en smak av anis og passer godt til lammeretter. Prøv dette for eksempel til lammekoteletter. Du trenger ikke noe saus da du får god saus fra tomatene.

Ingredienser

  • 4 stk fennikel
  • 1 l vann
  • 1 ts salt
  • 12 stk sitron
  • 6 ss olivenolje
  • 1 bunt finhakket bladpersille
  • 1 stk finhakket løk
  • 2 stk finhakket hvitløk
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 12 ts salt
  • 12 ts grovmalt pepper
  • 4 ss strøkavring
  • 4 ss parmesan

Slik gjør du

1. Del fenniklene på langs. Fjern det ytterste laget og de harde rotstokkene.

2. Kok opp vann, salt, sitronsaft og revet sitronskall. La fenniklene trekke i 10 minutter. Hell av vannet.

3. Varm olivenolje i pannen og fres finhakket persille, løk og hvitløk lett. Tilsett hermetiske tomater og la det småkoke i 5 minutter.

4. Legg de halve fenniklene i en smurt ildfast form og hell blandingen over. Strø over kavring og parmesanost og gratinér i ovnen 20 minutter på 200 °C.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.