Glutenfri isrulade

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Under 20 min

Denne isruladen er laget med rismel og er glutenfri. Ruladen kan også lages på samme måte av en vanlig rullekake.

Ingredienser

1
Porsjoner

Rullekake med rismel:

  • 6 stk egg
  • 90 g sukker
  • 75 g rismel

Fyll:

  • 1 l vaniljeis
  • ca. 200 g bringebærsyltetøy , evt. jordbærsyltetøy

Pynt:

  • ca. 2 dl kremfløte
  • 200 g bringebær
  • 12 stk appelsin (kan sløyfes)

Slik gjør du

1. Skill eggene. Pisk eggeplommer og sukker til stiv eggedosis. Stivpisk eggehvitene. Rør inn rismelet i eggedosisen og vend forsiktig inn de stivpiskede eggehvitene.

2. Fordel røren i en langpanne dekket med bakepapir. Stek kaken midt i ovnen ved 225 °C i 8-10 minutter. Ta kaken ut av ovnen og hvelv den over på et smurt matpapir drysset med sukker. Fjern bakepapiret.

3. Rør sammen is og syltetøy/bær med en håndmikser. Bre isblandingen over rullekaken og rull den sammen. Pakk inn ruladen og legg den med skjøten ned i en fryser.

4. Skjær vekk den første skiven i hver ende før servering. Pynt ruladen med litt pisket krem, friske bær og eventuelt noen appelsinstrimler som er lettkokt i litt sukkervann.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.