Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Glaserte poteter

Glaserte poteter

Ingredienser

porsjoner
  • 1 kg potet (små)
  • 6 ss sukker
  • 1 dl vann
  • 1 ss smør
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Danskene elsker sine brunede kartofler, og må, bare må ha dem til den tradisjonelle juleskinken og en rekke andre gode, danske kjøttretter. Hvorfor vi nordmenn ikke for lenge siden har adoptert denne måten å tilberede poteter på, er et mysterium. Det geniale er at potetene kan kokes ferdige i god tid, og varmes opp samtidig som de karamelliseres. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 1 kg potet (små)
  • 6 ss sukker
  • 1 dl vann
  • 1 ss smør
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Slik gjør du

1. Kok potet i en kjele med vann til de er møre. Skrell dem (om du ikke har gjort det før koking) og avkjøl dem.

2. Smelt sukker i en dyp stekepanne på middels varme og la det bli mørk gyllen karamell. Pass på så karamellen ikke brenner seg.

3. Tilsett vann (obs, det kan sprute!) og la karamellen løse seg opp. Legg i kokte poteter og la dem surre i karamellen til de er gyllenbrune og dekket av karamell. Tilsett smør mot slutten av steketiden.

4. Dryss over salt og pepper.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:11.21.1.8570, server:MP-PRD-WEB15 17.04.2024 00:13:07