Gåseleverfylt kyllingfilet

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

Server noe nytt og spennende til gjestene dine!

Ingredienser

  • 6 stk kyllingfilet
  • ca. 200 g gåselever
  • 6 skive spekeskinke
  • 3 ss hakket frisk timian
  • 12 ts salt
  • 12 ts pepper

Søtpotetmos:

  • 412 stk søtpotet
  • 3 ss smør
  • 12 ts salt
  • 12 ts pepper

Eplespinat:

  • 3 stk eple i biter
  • 1 stk sjalottløk
  • 2 ss smør
  • 1 båt hvitløk
  • 500 g frisk spinat
  • 14 ts revet muskatnøtt
  • 12 ts salt
  • 12 ts pepper

Slik gjør du

Slik gjør du: 

  1. Skjær et snitt i hver kyllingfilet og fyll lommen med gåselever, frisk timian og et dryss med salt og pepper.
  2. Surr en skive parmaskinke rundt hver filet. Legg dem over i en ildfast form og stek i ovn ved 180 °C i ca. 20 minutter.
  3. Skrell og skjær potetene i biter. Kok dem møre i vann i 25 minutter. Hell av vannet, mos potetene og smak til med smør, salt og nykvernet pepper.
  4. Fres eplebiter og finhakket sjalottløk lett i smør i en stekepanne med høye kanter. Sett hvitløkbåtene på en gaffel og gni dem inn i pannen noen ganger mens eplebitene freses. Skyll og rens spinaten og ha den i pannen. La spinaten dampe noen minutter til den synker sammen. Dryss over muskat og grovmalt salt og pepper.

Server fylt kyllingfilet med søtpotetmos og eplespinat.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.