Fyrstekake

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Avansert
Tid
Over 60 min

Fyrstekake er en saftig og god formkake som passer like godt til hverdagskaffen som til høytidelige anledninger. Bak gjerne flere kaker samtidig. Pakk kakene godt inn og legg i fryseren.

Ingredienser

12
Porsjoner

Mørdeig:

  • 175 g smør
  • 112 dl sukker
  • 3 stk eggeplomme
  • 3 ss melk eller vann
  • 6 dl hvetemel
  • 112 ts bakepulver

Mandelmasse:

  • 150 g mandler
  • 150 g melis
  • 3 stk eggehvite
  • ca. 2 ss hvitvin eller vann med litt romessens

Slik gjør du

1. Rør smør og sukker hvitt. Rør inn eggeplommer og melk og sikt inn hvetemel og bakepulver. Elt deigen sammen. La den stå litt kaldt, så blir den lettere å arbeide med. Trykk 2/3 av mørdeigen i bunnen av formen og oppover langs kanten.

 2. Mal mandlene og bland med melis, stivpisket eggehvite og vin. Fyll massen i formen. Kjevle resten av deigen til en 2-3 mm tykk leiv. Skjær 1-1 ½ cm brede striper og legg i rutemønster over kaken. Legg en strimmel rundt kanten, slik at alle endene blir dekket.

3. Pensle deigen med sammenvispet egg, og stek i ovn ved 180-190 °C i ca. 40 minutter. La kaken stå litt i formen før den avkjøles på rist.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.