Fylt varm sjokoladekake

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Avansert
Tid
Over 60 min

Har du anledning til å bruke litt mer tid på kjøkkenet når du skal lage en sjokoladekake vil vi anbefale denne fylte varme kaken.

Ingredienser

  • 125 g kokesjokolade
  • 50 g smør
  • 40 g rismel eller potetmel
  • malte 40 g mandler
  • 2 stk eggeplomme
  • 2 stk eggehvite
  • 80 g sukker
  • 1 ss melis til dryss

Mørk hemmelighet:

  • 100 g kokesjokolade
  • 2 ss kremfløte

Karamell-sjokoladesaus:

  • 1 dl sukker
  • 1 dl vann
  • 1 stk vaniljestang
  • 1 stk hel nellik
  • 1 ss kakaopulver
  • 3 ss grand marnier

Slik gjør du

Former: 8 former à 1,5 dl

Ovn: 180°C ca. 15 minutter

1. Varm opp smøret, tilsett biter av sjokolade og la det smelte sammen.

2. Tilsett rismel og malte mandler, rør godt. Tilsett eggeplommene.

3. Pisk marengs av eggehviter og sukker. Vend denne inn i røren til slutt.

Mørk hemmelighet:

1. Brekk sjokoladen i mindre biter og smelt den i vannbad. Tilsett litt kremfløte. Massen skal være fast. Avkjøl.

2. Rull små kuler på størrelse med klinkekuler.

Lag ferdig kaken:

Smør formene med smør. Fyll litt kakedeig i formen, legg i en "mørk hemmelighet" og etterfyll med kakedeig. Formen skal være ca. ¾ full. Formene med røre kan stå kjølig til de skal stekes. Stek kakene, ta dem straks ut av formen og anrett dem på tallerken sammen med karamell-sjokoladesaus.

Karamell-sjokoladesaus:

1. Del vaniljestangen i to på langs.

2. Ha alle ingrediensene foruten Grand Marnier i en liten kjele og kok massen til en tykk sirup.

3. Smak til med Grand Marnier til slutt.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.