Fylt lammestek på 3 måter

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Lammestek kan fylles med mye godt! Her får du tre forslag til fyll - velg din favoritt...

Ingredienser

6
Porsjoner
  • 112 kg lammestek uten ben
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 2 ss olivenolje
  • 1 stk løk
  • 1 stk gulrot
  • 2 båt hvitløk

Fyll 1:

  • 1 stk purre
  • 1 stk gulrot
  • 1 bunt frisk kruspersille
  • 1 båt hvitløk

Fyll 2:

  • 1 bunt frisk kruspersille
  • 1 stk løk
  • 1 båt hvitløk
  • 1 boks hermetisk sjampinjong i skiver
  • 1 dl knust kavring
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper
  • 1 ss olivenolje

Fyll 3:

  • 250 g kjøttdeig av lam
  • 12 stk løk
  • 1 båt hvitløk
  • 3 ss hakket frisk kruspersille
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper
  • 2 ss knust kavring
  • 1 stk egg

Slik gjør du

1. Lag fyllet først. Finhakk ingrediensene og bland godt. OBS. Fyll 2 stekes i olivenoljen og avkjøles.

2. Fyll steken. Surr steken med bomullstråd, så den blir fast og rund. Gni steken inn med salt og pepper. En båt hvitløk hakkes, og tilsettes i olivenoljen. Pensle lammesteken med olivenolje.

3. Legg grove biter av løk, gulrøtter og hvitløk i en ildfast form med lokk eller leirgryte. Legg steken oppå.

4. Stikk et steketermometer i den tykkeste delen av steken. Sett steken i forvarmet ovn ved 125° C. Steketid ca 3 timer til steketermometeret viser  ca.70° C.

5. La steken stå og hvile på kjøkkenbenken ca. 20 minutter før den skjæres opp. Sil stekesjyen og smak til med salt, pepper og hakkede, friske urter.

Server med f. eks ovnsbakte poteter og grønnsakspanne av squash, tomat, løk, paprika, salt pepper og basilikum, stekt i olivenolje

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.