Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Fylt kalkunfilet

Fylt kalkunfilet

Ingredienser

4  porsjoner

Fyll:

  • 0,5 stk. eple
  • 6 stk. tørket aprikos
  • 1 ss smør
  • 3 dl hønsebuljong (utblandet)

Tilbehør:

  • 2 stk. eple
  • 8 stk. tørket aprikos
  • 2 dl vann

Saus:

  • 2 ss brunt sukker

stekesjy fra formen

  • 0,5 dl solbærsirup
  • 40 g kaldt smør i terninger

evt. maizenajevner

evt. litt frisk timian eller persille

Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Lag et hull i kalkunfileten og fyll den med gode frukter. Fylt kalkunfilet er super gjestemat.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

4  porsjoner

Fyll:

  • 0,5 stk. eple
  • 6 stk. tørket aprikos
  • 1 ss smør
  • 3 dl hønsebuljong (utblandet)

Tilbehør:

  • 2 stk. eple
  • 8 stk. tørket aprikos
  • 2 dl vann

Saus:

  • 2 ss brunt sukker

stekesjy fra formen

  • 0,5 dl solbærsirup
  • 40 g kaldt smør i terninger

evt. maizenajevner

evt. litt frisk timian eller persille

Slik gjør du

  1. Stikk en stor kniv inn i sentrum av kalkunfileten.
  2. Del epler og aprikoser fint opp (de trenger ikke bløtlegges om de tas fra nyåpnet pose). Skjær dem i små terninger og smak til med salt og pepper. Stapp dette inn i hulrommet i kalkunfileten. Lukk igjen med tannpirkere. La det ligge tildekket en time i romtemperatur.
  3. Legg kjøttet i en ildfast form og pensle med smeltet smør iblandet salt og pepper. Hell kyllingkraften i formen. Sett et steketermometer i den tykkeste delen av fileten.
  4. Sett formen i ovnen på 180 °C og stek i ca. 50 minutter. Fileten er ferdig når steketermometeret viser 68 °C. Øs over fileten under steiketiden. Pakk fileten inn i folie, og la kjøttet hvile i 15 minutter før det skjæres i skiver.
  5. Kok grovhakkede epler og aprikoser i vann, sil av overskuddsvann og smak til med salt og pepper. Ha i litt frisk timian eller persille.
  6. Kok poteter og lag eventuelt en enkel salat til.
  7. Brun sukker til karamell. Spe med kyllingkraften/sjyen fra steken, eventuelt mer hønsebuljong og solbærsirup. Kok inn til 4 dl væske. Ta kjelen til side og pisk inn kaldt smør. Ønsker du den fyldigere kan den jevnes med maisenna jevner.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8741, server:MP-PRD-WEB13 25.04.2024 03:34:40