Fylt kalkunfilet

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Avansert
Tid
Over 60 min

Lag et hull i kalkunfileten og fyll den med gode frukter. Fylt kalkunfilet er super gjestemat.

Ingredienser

4
Porsjoner
  • 1 stk kalkunfilet, ca. 750 g

Fyll:

  • 12 stk eple
  • 6 stk tørket aprikos
  • 1 ss smør
  • 3 dl hønsebuljong (utblandet)

salt og pepper

  • 2 dl vann

Tilbehør:

  • 2 stk eple
  • 8 stk tørket aprikos

Saus:

  • 2 ss brunt sukker

stekesjy fra formen

  • 12 dl solbærsirup
  • 40 g kaldt smør i terninger

evt. maizenajevner

salt og kvernet pepper

evt. litt frisk timian eller persille

Slik gjør du

Slik gjør du: 

1. Stikk en stor kniv inn i sentrum av kalkunfileten.

2. Del epler og aprikoser fint opp (de trenger ikke bløtlegges om de tas fra nyåpnet pose). Skjær dem i små terninger og smak til med salt og pepper. Stapp dette inn i hulrommet i kalkunfileten. Lukk igjen med tannpirkere. La det ligge tildekket en time i romtemperatur.

3. Pensle kjøttet med smeltet smør og krydre med salt og pepper. Legg kjøttet i en ildfast form. Slå kyllingkraften i formen. Sett et steketermometer i den tykkeste delen av fileten. Sett formen i ovnen og stek på 180 °C i ca. 50 minutter. Fileten er ferdig når steketermometeret viser 68 °C. Øs over fileten under steiketiden. Pakk fileten inn i folie, og la kjøttet hvile i 15 minutter før det skjæres i skiver.

4. Kok grovhakkede epler og aprikoser i vann, sil av overskuddsvann og smak til med salt og pepper. Ha i litt frisk timian eller persille.

5. Kok poteter og lag eventuelt en enkel salat til.

6. Brun sukker til karamell. Spe med kyllingkraften/sjyen fra steken, eventuelt mer hønsebuljong og solbærsirup. Kok inn til 4 dl væske. Ta kjelen tilside og pisk inn kaldt smør. Ønsker du den fyldigere kan den jevnes med maisenna jevner.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.