Fylt avokado med spekeskinke og valnøtter

Category Name
Gjester
Difficoulty
Enkel
Preparation time
Under 20 min

Denne kombinasjonen med avokado, spekeskinke og nøtter smaker rett og slett fantastisk. Retten passer utmerket både som en forrett, smårett, tapasrett, eller bare som tilbehør til et større måltid.

Ingredienser

  • 6 skive spekeskinke
  • 1 stk avokado

  • 1 ss ekstra virgin olivenolje
  • saft av 14 stk lime
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper

  • 2 ss valnøttkjerner , grovhakket
  • 2 stilk frisk basilikum , til pynt (kan sløyfes)

Slik gjør du

Slik gjør du:

1. Skjær skiver av spekeskinke i tynne strimler.

2. Visp sammen olivenolje og limesaft. Smak til med salt og pepper.

3. Del avokado i to. Hakk forsiktig kniven i avokadosteinen, vri kniven til siden og ta ut steinen. Ta ut avocadokjøttet med en skje og skjær det i terninger.  

Vær forsiktig når du gjør dette. Føler du deg ikke helt trygg med kniven kan du også fjerne steinen med en liten skje.

4. Bland avocadoterninger og strimler av spekeskinke med vinaigrette. Ha blandingen tilbake i avokadoskallet.

Dryss over hakkede valnøtter og pynt med basilikum.

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.