Frityrstekte egg og løkringer med spekeskinke

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Avansert
Tid
20–40 min

Vil du ha egg på en ny og spennende måte? Frityrstekt egg og løkringer med spekeskinke er en super liten smårett du trygt kan servere gjester.

Ingredienser

  • 4 stk store egg
  • ca. 4 dl solsikkeolje til fritering
  • 4 skive brød

  • 1 stk løk
  • 3 ss hvetemel
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper

  • minst 4 skive spekeskinke
  • 1 beger rød cherrytomat

krydderurter til pynt

Slik gjør du

1. Varm oljen i en dyp, tykkbunnet kjele til 180 °C over middels varme.

2. Knekk et egg i en bolle, og la det gli forsiktig ned i den varme oljen. Etter ca. ett minutt snur du egget forsiktig rundt i oljen slik at det får en jevn farge. Etter ca. 2,5 minutt er egget sprøtt utenpå, mens plommen fremdeles er flytende. Ta egget opp av kjelen og legg det over på et kjøkkenpapir, slik at oljen renner av.

3. Skjær løk i tynne ringer. Bland sammen mel, salt og pepper og vend løkringene i melblandingen. Frityrstek ringene raskt i oljen. Legg dem over på kjøkkenpapir for å renne av.

Server sprøstekt egg på brød med spekesinke og løkringer, cherrytomater og friske urter til pynt.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.