Frisk asparges med sitron-hollandaise

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Asparges finnes i både hvit, lilla og grønn variant. Denne retten kan være en flott forrett eller hvis du bare har lyst på noe godt. Litt oppskåret skinke eller noen stekte baconbiter er kjempegodt til denne retten, men ikke nødvendig.

Ingredienser

  • 600 g grønn frisk asparges
  • 2 ts salt

Sitron-hollandaise:

  • 250 g smør
  • 3 stk eggeplomme
  • saften av 12 stk sitron
  • ca. 1 ss revet appelsinskall

Slik gjør du

Slik gjør du: 

  1. Ha rikelig med vann i en kjele sammen med salt og la det koke opp.
  2. Rens aspargesen, ta bort den nederste delen av stilken som er treen. Kok aspargesen ca. 5 minutter. Anrett på tallerkener.
  3. Lag hollandaise: Ha smør i en kjele og la det smelte ved svak varme.
  4. Ha eggeplommene i en food-processor sammen med sitronsaft og appelsinskall. La maskinen gå ca. 10 sek. Skru hastigheten ned og hell i det noe avkjølte smøret mens maskinen går. Sausen vil bli tykk, men pass på så den ikke skiller seg.

Hold sausen varm og hell den over aspargesen ved servering.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.