Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Fransk potet- og purresalat

Fransk potet- og purresalat

Ingredienser

porsjoner
  • 1 kg nypotet eller andre små poteter
  • 1 stk. purre i tynne ringer
  • 2 ss hakket frisk dill
  • 12 stk. cornichonagurker , delt i 2

Vinaigrette:

  • 1 ss grov dijonsennep
  • 1 ts sukker
  • 3 ss hvitvinseddik
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 0,5 dl oliven- eller rapsolje
  • 1 ts salt
  • 0,25 ts pepper
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

En potetsalat er genialt når du skal lage mat til mange. Den kan tilberedes i god tid, og blir bare bedre av å få stå og utvikle de gode smakene. Potetsalaten passer til alt, fra julens store måltider til sommerens fester. Velg små delikatessepoteter du ikke behøver å skrelle. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 1 kg nypotet eller andre små poteter
  • 1 stk. purre i tynne ringer
  • 2 ss hakket frisk dill
  • 12 stk. cornichonagurker , delt i 2

Vinaigrette:

  • 1 ss grov dijonsennep
  • 1 ts sukker
  • 3 ss hvitvinseddik
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 0,5 dl oliven- eller rapsolje
  • 1 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Slik gjør du

1. Vask potet og kok dem i en kjele med lettsaltet vann til de er møre.

 

Alle sorter poteter kan brukes, men unngå de meste melne, som lett faller fra hverandre.

2. Bland sammen ingrediensene til vinaigretten i en bolle, og la den stå og trekke smak mens du forbereder resten.

3. Kok opp en liten kjele med lettsaltet vann og forvell purreringene raskt (1 minutt). Hell dem i et dørslag og skyll med kaldt vann. La dem renne godt av seg.

4. Del kokt potet i to (eller skiver) mens de ennå er varme. Bland poteter, purre, dill, cornichons og dressing forsiktig sammen i en bolle. Smak til med salt, pepper, og eventuelt sukker. Sett salaten kaldt til den skal serveres.

Anrett salaten på et fat eller i en fin skål. Dryss over litt ekstra frisk dill.

Denne salaten er enkel å variere på et utall måter. Små eplebiter tilfører både syre og sødme, chili gjør den hot, og purreløken kan byttes ut med vårløk eller andre løksorter.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB12 18.04.2024 09:58:35