Fransk burger

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Under 20 min

Mange er veldig fascinerte av det franske kjøkken og det med god grunn. Hamburgeren er ikke av fransk opprinnelse, men det trenger ikke å sette en stopper for at man lar seg inspirere til å sette en fransk spiss på smaken.

Ingredienser

  • 600 g kjøttdeig
  • 112 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 12 dl vann
  • 2 ss margarin eller olje til steking

  • 4 ss grov sennep
  • 8 blad sikorisalat (endivie)
  • 8 blad rød lollo salat
  • 8 skive brie
  • 1 stk rødløk i strimler
  • 40 g alfalfaspirer
  • 12 stk rød cherrytomat i skiver
  • 12 stk cornichonagurker
  • 4 ss majones
  • 4 stk hamburgerbrød

Slik gjør du

Slik gjør du: 

  1. Rør inn salt, pepper og vann i kjøttdeigen, men ikke rør for lenge. Deigen skal ikke bli seig.
  2. Del deigen i 4. Ha litt vann på en trefjøl og form deigen til runde kaker som klemmes ut til store, flate burgere.
  3. Stek burgerne på sterk varme, ca. 3 minutter på hver side.
  4. Varm opp hamburgerbrød som anvist på pakken og fyll med sennep, salat, brie, burger, cornichonagurker, rødløk, tomater, majones og spirer.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.