Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Fransk burger

Fransk burger

Ingredienser

porsjoner

Hamburger:

  • 600 g kjøttdeig
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 0,5 dl vann
  • 2 ss margarin eller olje til steking

Tilbehør:

  • 4 ss grov sennep
  • 8 blader sikorisalat (endivie)
  • 8 blader rød lollo salat
  • 8 skiver brie
  • 1 stk. rødløk i strimler
  • 40 g alfalfaspirer
  • 12 stk. rød cherrytomat i skiver
  • 12 stk. cornichonagurker
  • 4 ss majones
  • 4 stk. hamburgerbrød
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Mange er veldig fascinerte av det franske kjøkken og det med god grunn. Hamburgeren er ikke av fransk opprinnelse, men det trenger ikke å sette en stopper for at man lar seg inspirere til å sette en fransk spiss på smaken.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Hamburger:

  • 600 g kjøttdeig
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 0,5 dl vann
  • 2 ss margarin eller olje til steking

Tilbehør:

  • 4 ss grov sennep
  • 8 blader sikorisalat (endivie)
  • 8 blader rød lollo salat
  • 8 skiver brie
  • 1 stk. rødløk i strimler
  • 40 g alfalfaspirer
  • 12 stk. rød cherrytomat i skiver
  • 12 stk. cornichonagurker
  • 4 ss majones
  • 4 stk. hamburgerbrød

Slik gjør du

  1. Rør inn salt, pepper og vann i kjøttdeigen, men ikke rør for lenge. Deigen skal ikke bli seig.
  2. Del deigen i 4. Ha litt vann på en trefjøl og form deigen til runde kaker som klemmes ut til store, flate burgere.
  3. Stek burgere i en stekepanne med margarin eller olje. Bruk sterk varme og stek på den ene siden til det pipler ut kjøttsaft. Snu burgerne og stek videre på den andre siden til burgeren er gjennomstekt. 
  4. Varm opp hamburgerbrød som anvist på pakken og fyll med sennep, salat, brie, burger, cornichonagurker, rødløk, tomater, majones og spirer.

Må hamburger gjennomstekes? Mattilsynet anbefaler at hamburgere av kjøttdeig skal gjennomstekes. Ved tilberedning av medium stekte hamburgere, blir ikke temperaturen nødvendigvis høy nok til å drepe potensielt skadelige bakterier. Varmebehandling til en kjernetemperatur på 70 °C vil være godt nok.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB11 24.04.2024 19:15:22