Fondue

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Fondue «Bourguignonne» er denne rettens orginalnavn. En velsmakende variant av fondue med mørt kjøtt og grønnsaker som stikkes på fonduegafler og friteres i varm olje. Fondue er et sosialt spisekonsept som garantert gir mye matglede. 

Ingredienser

  • 800 g biff av indrefilet storfe (ytrefilet kan også brukes)
  • 1 l olje til steking
  • 250 g østerssopp
  • 12 stk sjalottløk
  • 2 stk gulrot i staver
  • 2 stk pastinakk i staver
  • 1 pk aspargesbønner (à 150 g)
  • 1 pk ferdig blandet salat (à 65 g)
  • 2 dl bbq-saus
  • 2 dl rømmedressing

Slik gjør du

1. Varm olje til 180 °C i en fonduegryte på kokeplaten. Gryten bør ikke være mer enn 3/4 full.

Dypp en tresleiv eller et trespyd ned i fonduegryten for å sjekke at oljen er varm nok. Bruser det rundt sleiva/pinnen er oljen klar.

2. Flytt gryten over på varmestativet og reguler brennerne underveis slik at oljen holder passe høy temperatur under hele måltidet. 

3. Stikk kjøtt og grønnsaker på fonduegafler og sett dem ned i den varme oljen. Hvor lenge du lar de stå er avhengig av hvor godt du liker kjøttet stekt.

Server gjerne med noen gode smakfulle sauser, en bolle salat, og salt og pepper.

Du kan selvfølgelig også bruke renskåret svinekjøtt eller lammekjøtt, eller kombinere flere typer kjøtt. Velg også fritt blant grønnsaker og tilbehør. Denne oppskriften kan du bruke som en veileder på mengde og fremgangsmåte.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.