Fløyelsmyk sjokolademoussekake

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Denne kaken har en luftig og fløyelsmyk sjokoladekrem som smelter i munnen. Havrebunnen  er spennende og bidrar med konsistens og harmonerende smak. Kjempelekkert og utrolig godt!

Ingredienser

12
Porsjoner

Havrebunn:

  • 2 stk egg
  • 2 dl sukker
  • 2 ss hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 4 dl havregryn

Sjokolademousse:

  • 4 dl kremfløte
  • 450 g kokesjokolade
  • 4 stk eggehvite
  • 200 g melis
  • 8 stk eggeplomme

Slik gjør du

  1. Forvarm stekeovn til 180 °C.
  2. Lag havrebunn. Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland mel, bakepulver og havregryn, og vend blandingen forsiktig inn i eggedosisen. Hell røren i en bakepapirkledd springform (24 cm), bre den jevnt utover bunnen og stek i 15-20 minutter, til bunnen har fått fin gyllen farge. Avkjøl bunnen litt før du bruker fingrene og trykker den lett ned, slik at det blir jevn høyde på hele bunnen.
  3. Lag mousse. Pisk fløte til myk krem og sett den kaldt. Brekk opp sjokoladen i små biter og smelt den forsiktig i vannbad. Bruk lav temperatur og rør underveis.
  4. Stivpisk eggehviter med melis. Bland forsiktig sammen smeltet sjokolade og eggeplommer, vend inn krem og tilslutt stivpiskede eggehviter.
  5. Ha sjokolademoussen i kakeformen med havrebunn. Dekk formen med plastfolie og sett den kjølig til den stivner.
Kaken bør stå i kjøleskapet i minimum 2,5 timer før den skal serveres. Kaken kan også med fordel fryses, siden den da blir lettere å få pen ut av formen. Varm opp siden på formen med en varm klut eller med hendene, bruk en varm liten kniv langs kanten for å løsne. Fryser du kaken bør den stå ute i romtemperatur i ca. 40 minutter før den skal serveres.

Gi kaken et lett kakaodryss på toppen før servering.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.