Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Flott bryllupskake i 3 etasjer

Flott bryllupskake i 3 etasjer

Ingredienser

45  porsjoner

Sukkerbrød:

  • 16 stk. egg
  • 5 dl sukker
  • 200 g malte mandler
  • 200 g hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 3 dl melk eller saft til dynking

Fyll og pynt:

  • ca. 3 dl eplemost
  • ca. 5 dl aprikossyltetøy , lett søtet
  • 4 - 5 stk. krokansjokolade
  • 2 l kremfløte
  • 3 ss sukker
  • ca. 2 kg marsipan

rød og grønn konditorfarge

dobbel hestesko av hvit sjokolade

Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Til en av livets største fester hører det med en imponerende kake! Her får du hjelp trinn for trinn om du vil lage en fantastisk bryllupskake i tre etasjer. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

45  porsjoner

Sukkerbrød:

  • 16 stk. egg
  • 5 dl sukker
  • 200 g malte mandler
  • 200 g hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 3 dl melk eller saft til dynking

Fyll og pynt:

  • ca. 3 dl eplemost
  • ca. 5 dl aprikossyltetøy , lett søtet
  • 4 - 5 stk. krokansjokolade
  • 2 l kremfløte
  • 3 ss sukker
  • ca. 2 kg marsipan

rød og grønn konditorfarge

dobbel hestesko av hvit sjokolade

Slik gjør du

1. Bunnene lages lettest i to omganger, ved at man deler oppskriften i to. Første halvdel passer det å fordele i de to minste formene, siste halvdel passer til den største formen.

2. Visp egg og sukker til stiv eggedosis. Bland forsiktig inn mandler, siktet mel og bakepulver. Fordel røren i tre former (dekket med bakepapir i bunnen): 18 cm, 22 cm og 28 cm i diameter. Stek bunnene ved 160 °C i ca. 30 minutter for den minste, og ca. 50-60 minutter for den største. Avkjøl kakene på rist.

3. Del kakebunnene i to eller tre lag og dynk dem med eplemost. De to største kakene plasseres direkte på kakestativets fat (som er dekket med kakeservietter i sølv eller gull), mens den minste plasseres etter at stativet er skrudd sammen. Smør et tynt lag syltetøy på alle kakelagene. Visp krem med sukker, ca. 5 dl om gangen. Bland ca. halvparten av kremen med grovhakket sjokolade. Fyll kakene med sjokoladekremen. Legg på topplagene og dekk alle tre kakene med krem, oppå og på sidene.

4. Farg ca. 1/4 av marsipanen med rød og grønn konditorfarge (mest rød) til roser og blader. Disse kan gjerne lages et par dager før kaken skal pyntes. Kjevle ut marsipanlokkene og dekk kakene med marsipan.

5. Hul ut midten av de to største kakene, slik at det blir plass til midtstangen. Det er en fordel å være to om arbeidet. Den øverste platen skrus på ovenfra før den minste kaken settes på. Sprøyt kremstjerner runt kakene. Pynt med marsipanroser, blader og dobbel hestesko, laget av smeltet, hvit sjokolade.

6. Med et kakestativ som dette, godt sammenskrudd, kan kaken med fordel fraktes helt ferdig til bryllupslokalet.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB12 18.04.2024 19:27:54