Flatbiff av rein med ertepuré

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Avansert
Tid
Over 60 min

Norsk reinsdyrkjøtt er fantastisk. Sammen med potet, ertepuré, syltet rødløk og rødløksmarmelade blir dette en perfekt kombinasjon å servere gjestene dine.  

Ingredienser

  • 300 g flatbiff av reinsdyr
  • 2 ss margarin til steking
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper

Løkmarmelade:

  • 1 stk finhakket rødløk
  • 1 ss olje til steking
  • 4 ss sukker
  • 4 ss eplecidereddik
  • 12 ts salt

Syltet løk:

  • 1 stk finhakket rød chili
  • 1 dl vann
  • 12 dl sukker
  • 12 dl eplecidereddik
  • 12 ts salt
  • 12 stk rødløk i tynne båter

  • 6 stk partypoteter

Ertepuré:

  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 2 stk vårløk i tynne skiver (kun det grønne)
  • 1 ss smør til steking
  • 1 pakke frosne erter (á 250 g)
  • 12 dl oksekraft
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper

  • 4 ss crème fraîche orginal, 35 %
  • 4 stilker frisk timian

Slik gjør du

1. Lag løkmarmelade. Fres finhakket rødløk i en liten kjele med olje til den blir myk. Ha i sukker og eddik, og la det koke på svak varme i 30-40 minutter. Smak til med salt og eventuelt litt mer sukker.

2. Lag syltet rødløk. Kok opp chili, vann, sukker, eddik og salt i en kasserolle. Legg i rødløk når sukker og salt har løst seg opp. La det småkoke i 2 minutter. Trekk kasserollen av platen og avkjøl. Oppbevar gjerne syltet rødløk på glass med lokk.

3. Skjær forsiktig av eventuelle hinner på kjøttet. Krydre med salt og pepper. Brun flatbiff på alle sider i en varm stekepanne med margarin til den får en fin stekeskorpe, og legg den over i en ildfast form. Stikk et steketermometer inn i den tykkeste delen av kjøttet og stek ferdig på 125 °C i ca. 20 minutter. La kjøttet hvile noen minutter før du skjærer i det.

Flatbiffen er lite stekt når kjøttet har en kjernetemperatur på 53-55 °C, er medium stekt på 60 °C, medium pluss ved 65-70 °C og er gjennomstekt på 76 °C.

4. Kok potet mør i en kjele med lettsaltet vann.

5. Fres hvitløk og vårløk i en kjele med smør til løken blir blank. Ha på erter, og fres i et par minutter slik at ertene får en fin grønn farge. Hell på kraft, og kok opp. Trekk kjelen til side. Bruk en stavmikser og kjør til puré. Smak til med salt og pepper.

6. Del potet i to og skjær kjøttet i tynne skiver rett før servering.

Anrett skiver av rein flatbiff pent på en tallerken sammen med kokt partypotet, ertepuré, syltet rødløk og rødløksmarmelade. Ha tilslutt på litt crème fraiche og frisk timian.

Stivpisk gjerne crème fraiche litt før serveringen, da holder den formen bedre.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.