Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Flatbiff av rein med ertepuré

Flatbiff av rein med ertepuré

Ingredienser

porsjoner

Løkmarmelade:

  • 1 stk. finhakket rødløk
  • 1 ss nøytral olje til steking
  • 4 ss sukker
  • 4 ss eplecidereddik
  • 0,5 ts salt

Syltet løk:

  • 1 stk. finhakket rød chili
  • 1 dl vann
  • 0,5 dl sukker
  • 0,5 dl eplecidereddik
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 stk. rødløk i tynne båter

  • 6 stk. potet

Ertepuré:

  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 2 stk. vårløk i tynne skiver (kun det grønne)
  • 1 ss smør til steking
  • 1 pk frosne erter (á 250 g)
  • 0,5 dl oksekraft
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

  • 4 ss crème fraîche orginal, 35 %
  • 4 stilker frisk timian
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Norsk reinsdyrkjøtt er fantastisk. Sammen med potet, ertepuré, syltet rødløk og rødløksmarmelade blir dette en perfekt kombinasjon å servere gjestene dine.  

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

porsjoner

Løkmarmelade:

  • 1 stk. finhakket rødløk
  • 1 ss nøytral olje til steking
  • 4 ss sukker
  • 4 ss eplecidereddik
  • 0,5 ts salt

Syltet løk:

  • 1 stk. finhakket rød chili
  • 1 dl vann
  • 0,5 dl sukker
  • 0,5 dl eplecidereddik
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 stk. rødløk i tynne båter

  • 6 stk. potet

Ertepuré:

  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 2 stk. vårløk i tynne skiver (kun det grønne)
  • 1 ss smør til steking
  • 1 pk frosne erter (á 250 g)
  • 0,5 dl oksekraft
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

  • 4 ss crème fraîche orginal, 35 %
  • 4 stilker frisk timian

Slik gjør du

1. Lag løkmarmelade. Fres finhakket rødløk i en liten kjele med olje til den blir myk. Ha i sukker og eddik, og la det koke på svak varme i 30-40 minutter. Smak til med salt og eventuelt litt mer sukker.

2. Lag syltet rødløk. Kok opp chili, vann, sukker, eddik og salt i en kasserolle. Legg i rødløk når sukker og salt har løst seg opp. La det småkoke i 2 minutter. Trekk kasserollen av platen og avkjøl. Oppbevar gjerne syltet rødløk på glass med lokk.

3. Skjær forsiktig av eventuelle hinner på kjøttet. Krydre med salt og pepper. Brun flatbiff på alle sider i en varm stekepanne med margarin til den får en fin stekeskorpe, og legg den over i en ildfast form. Stikk et steketermometer inn i den tykkeste delen av kjøttet og stek ferdig på 125 °C i ca. 20 minutter. La kjøttet hvile noen minutter før du skjærer i det.

Flatbiffen er lite stekt når kjøttet har en kjernetemperatur på 53-55 °C, er medium stekt på 60 °C, medium pluss ved 65-70 °C og er gjennomstekt på 76 °C.

4. Kok poteter i en kjele med lettsaltet vanntil de er møre.

5. Fres hvitløk og vårløk i en kjele med smør til løken blir blank. Ha på erter, og fres i et par minutter slik at ertene får en fin grønn farge. Hell på kraft, og kok opp. Trekk kjelen til side. Bruk en stavmikser og kjør til puré. Smak til med salt og pepper.

6. Del poteter i to og skjær kjøttet i tynne skiver rett før servering.

Anrett skiver av rein flatbiff pent på en tallerken sammen med kokte partypoteter, ertepuré, syltet rødløk og rødløksmarmelade. Ha tilslutt på litt crème fraiche og frisk timian.

Stivpisk gjerne crème fraiche litt før serveringen, da holder den formen bedre.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB13 18.04.2024 23:43:10