Flambert kyllingfilet

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Avansert
Tid
20–40 min

Flambering er en teknikk som skal gi retten du lager en smakfull avrunding. Det meste av alkoholen brenner opp mens smakene blir igjen i retten. Flambert kyllingfilet er en rett som imponerer!

 

Ingredienser

  • 4 stk kyllingfilet
  • ca. 3 dl kremfløte
  • 3 ss soyasaus
  • 12 dl konjakk
  • 12 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 2 ss hakket bladpersille

Slik gjør du

Slik gjør du: 

1. Dryss salt og pepper på kyllingfiletene og stek dem i en stekepanne på middels varme i 4 minutter på hver side. Ta filetene ut av pannen.

2. Hell i fløte og kok til sausen tykner litt. Smak til med soyasaus og legg i kyllingfiletene.

3. Ha konjakken over, tenn på med en fyrstikk og la konjakken brenne ut.

Server flambert kyllingfilet med lettkokt brokkoli, gulrot i staver og kokte poteter.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.