Fisk- og skalldyrsuppe

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Avansert
Tid
20–40 min

Denne suppen er helt fabelaktig god. Gjestene dine har neppe smakt maken. Suppen er den perfekte forrett.

Ingredienser

  • 12 kg friske blåskjell
  • 2 ss finhakket sjalottløk
  • 1 stk vårløk
  • 112 dl hvitvin
  • 6 dl fiskekraft + blåskjellkraft
  • 1 stk stjerneanis (hel)
  • 3 dl kremfløte
  • 100 g steinbitfilet eller annen hvit fisk
  • 200 g laksefilet eller ørretfilet
  • 1 stk eggeplomme
  • 600 g reker
  • 1 ss hakket frisk koriander
  • 1 ss hakket frisk gressløk
  • 12 stk finhakket rød chili

Slik gjør du

Slik gjør du:

1. Skrubb blåskjellene godt. Kast dem som ikke lukker seg. Fres en hakket hvitløksbåt i litt smør i en kjele. Hell over 1 1/2 dl vann eller hvitvin og kok opp. Ha i blåskjellene og damp dem i ca. 5 minutter eller til de åpner seg. Sil fra kraften og bruk den i suppen.

2. Fres sjalottløk og vårløk lett i smør. Hell på hvitvin og la det koke litt inn. Hell i fiske-/blåskjellkraften og en stjerneanis. La dette koke inn til det halve. Tilsett fløte og kok opp. Smak til med salt og pepper.

3. Rens fisken og skjær den i passe biter. La bitene trekke i suppen.

4. Ha i eggeplomme utrørt i litt av suppen (suppen må ikke koke). Rensede reker og blåskjell has i til slutt, de skal bare bli varme. Dryss over finklippet koriander, gressløk og chili.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.