Fine scones

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Scones smaker best nystekte, gjerne med syltetøy/rørte bær og litt krem, rømme eller kremost til en kopp te.

Ingredienser

  • 712 dl hvetemel
  • 4 ts bakepulver
  • 12 ts salt
  • 100 g kaldt smør
  • 1 stk egg
  • 3 dl melk

Slik gjør du

  1. Bland hvetemel, bakepulver og salt.
  2. Smuldre inn smøret og tilsett egg og melk.
  3. Rør deigen sammen. Ikke jobb med den for lenge da den lett blir seig, noe som fører til tørre scones. Er deigen klissete, tilsettes litt mer hvetemel. 
  4. Ha deigen over på et melet bakebord og kjevle eller klapp deigen ut til en rund leiv ca 2 cm tykk.
  5. Stikk ut rundinger med et melkeglass eller en kopp, som plasseres på et stekebrett dekket med bakepapir. Stek i varm stekeovn på midterste rille, 225 ᵒC i 12-15 min.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.