Fiken- og bærsalat med sprøstekt bacon

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Denne desserten gir deg en spennende avslutning på måltidet. Fiken, friske bær og blåmuggost, servert med glaserte valnøtter og herlig, sprøtt bacon.

Ingredienser

4
Porsjoner
  • 50 g bacon
  • 50 g valnøttkjerner
  • 2 ss olje
  • 2 ss honning
  • 12 ts salt

  • 12 kurv jordbær (à 400 g)
  • 12 pk bringebær (à 250 g)
  • 2 stk frisk fiken
  • 100 g blåmuggost

Slik gjør du

  1. Ha olje i en varm panne og fres valnøtter raskt. Bland inn honning og dryss over salt. Stek til nøttene har fått en karamellisert farge. Avkjøl.
    Ristet valnøtter kan også lages i ovnen. De er utmerket som snacks.
  2. Kutt bacon i små biter. Stek det i en varm stekepanne til det er helt sprøtt. Legg sprøstekt bacon over på et kjøkkenpapir slik at fettet renner av.
  3. Del fiken i fire og blåmuggost i pene stykker. 

Anrett fiken, blåmuggost og bær på tallerkenene sammen med karamellisert valnøtter. Dryss til slutt over sprøstekt bacon. 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.