Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Ferskenterte med mandelkrem

Ferskenterte med mandelkrem

Ingredienser

8  porsjoner

Mørdeig

  • 300 g hvetemel
  • 250 g smør
  • 120 g melis
  • 2 stk. eggeplomme

Mandelkrem

  • 125 g smør
  • 125 g sukker
  • 2 stk. egg
  • 125 g mandler , malt

Ferskener

  • 2,5 dl vann
  • 200 g sukker
  • 1 stk. vaniljestang , delt på langs
  • 2 ss mandellikør , eller annen likør
  • 8 stk. fersken , gjerne fra boks
  • 2 ss aprikossyltetøy
  • 20 g mandelflak
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ferskenterte kan serveres til en god kopp kaffe, og fungerer også godt som dessert servert med litt is eller krem.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

8  porsjoner

Mørdeig

  • 300 g hvetemel
  • 250 g smør
  • 120 g melis
  • 2 stk. eggeplomme

Mandelkrem

  • 125 g smør
  • 125 g sukker
  • 2 stk. egg
  • 125 g mandler , malt

Ferskener

  • 2,5 dl vann
  • 200 g sukker
  • 1 stk. vaniljestang , delt på langs
  • 2 ss mandellikør , eller annen likør
  • 8 stk. fersken , gjerne fra boks
  • 2 ss aprikossyltetøy
  • 20 g mandelflak

Slik gjør du

1. Lag deigen ved å smuldre mel, smør og melis og så tilsette eggeplommene og arbeide dem raskt inn i deigen. Form deigen til en pølse, pakk den i plastfolie og legg den kaldt ½ time.

2. Lag mandelkremen ved å piske smør og sukker hvitt og blande inn eggene ett for ett. Vend inn de malte mandlene til slutt.

3. Kok en sukkerlake av 2 ½ dl vann, sukker og vaniljestang. Tilsett amaretto eller annen likør. Del ferskenene i to og fjern steinene. Kok ferskenene forsiktig i sukkerlaken i ca. 10-15 minutter, eller til de er møre (tiden avhenger av hvor modne de er i utgangspunktet). Bruker du hermetiserte ferskener kan du gi dem et raskt oppkok og avkjøle dem i laken. Løft ferskenene over i et dørslag og la dem renne av seg og bli kalde.

4. Kjevle ut paideigen og legg den i en paiform. Klem den på plass i formen og skjær vekk overskuddet. Avkjøl i kjøleskap i ½ time. Fordel ferskenene i paiskallet og fordel mandelkremen over, slik at ferskenene fortsatt er synlig. Stek terten ved 160°C i ca 50-55 minutter, eller til kaken er gjennomstekt. Avkjøl.

5. Glaser kaken med smeltet aprikossyltetøy før servering. Dryss over mandelflak. Terten kan gjerne serveres med krem, is eller rømme.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB14 23.04.2024 20:00:24