Farsert kalkunrull med eple- og sellerisalat

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Når man får gjester er det hyggelig å servere noe litt ekstra spesielt og godt. Hva med å overaske besøket med en saftig og god farsert kalkunrull.

Ingredienser

  • 1 stk kalkunfilet, ca. 1500 g
  • 2 ss olje , til steking
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper

Kalkunfarsen:

  • 200 g kalkun innerfilet /avskjær av kalkun
  • 1 stk egg
  • 150 g finhakket frisk sjampinjong
  • 1 stk finhakket løk
  • 2 fedd finhakket hvitløk
  • 2 ss smør til steking
  • 1 ts finrevet sitronskall
  • 34 dl matfløte
  • 3 ss hakket bladpersille
  • 50 g tranebær
  • 12 dl grovhakket pistasjenøtter
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper

Eple og sellerisalat:

  • saft og skall fra 12 stk sitron
  • 14 ts salt
  • 2 ss olivenolje
  • 2 ss finhakket bladpersille
  • 1 pk sukkererter
  • 4 stilk stilkselleri (stangselleri) i tynne skiver
  • 2 stk eple i tynne skiver
  • 2 ss sorte ristede sesamfrø

Slik gjør du

Slik gjør du:

1. Forvarm stekeovn til 90 °C.

2. Begynn med farsen. Fres sopp, løk og hvitløk mykt og lett gyllent i en varm stekepanne med smør. Tilsett sitronskall og avkjøl blandingen.

3. Kjør innerfilet av kalkun, eventuelt avskjær, med salt i en hurtigmikser. Spe med egg og fløte og kjør raskt sammen til en jevn og fin masse. Ha farsen over i en bolle og rør inn soppblandingen. Tilsett hakkede urter, tranebær og pistasjnøtter. Krydre med salt og pepper.

4. Del kalkunbryst på langs, nesten helt gjennom. La skinnsiden ligge ned og brett ut brystet. Dekk til med plastfolie og bank brystet slik at det får en jevn tykkelse.

5. Smør farsen utover kjøttet. Rull kjøttet stramt sammen, fra den siden skinnet ikke sitter på. La skinnet dekke yttersiden av rullen. Krydre med salt og pepper.

6. Pakk hele rullen stramt inn i flere lag plastfolie. Rullen må bli helt tett og ligne en tykk pølse.

7. Legg kalkunrullen over i en ildfast form og stek den til kjernetemperaturen er 65 °C.

8. Lag eple- og sellerisalat. Pisk sitronsaft og salt i en bolle. Tilsett olivenolje, og pisk til dressingen har en tykk og fin konsistens. Ha i finhakket persille, og krydre med pepper.

9. Koke sukkererter raskt i en kjele med lettsaltet vann, i ca. 2 minutter. Avkjøl raskt i iskaldt vann. Kutt sukkerertene i tynne strimler på langs og bland dem sammen med stilkselleri og eple. Ha over oljedressingen og vend det hele lett sammen. Dryss på sesamfrø.

Husk at epler lett blir misfarget. Det kan derfor være lurt å kutte opp eplene rett før servering, alternativt legge dem i en bolle med vann og sitron.

10. La rullen hvile i 15 minutter, ta av folien og brun kalkunrullen i en varm stekepanne med olje. Skjær rullen i pene skiver og server med eple- og sellerisalat.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.