Epleraita

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Denne varianten av det klassiske indiske tilbehøret er raskt og enkel å lage. Det består av yoghurt tilsatt grønnsaker og krydder. Raita smaker forfriskende til krydret mat av alle slag. Den kjøler ned en opphetet gane. Du kan lage raita med andre grønnsaker og frukt. Prøv deg frem.

Ingredienser

  • 2 ts sennepsfrø
  • 1 ts olje
  • 2 dl yoghurt naturell
  • 1 ss frisk mynte
  • 1 stk grønt eple
  • 1 ts salt
Vis næringsinnhold
Energi
65kcal
Fett
2.83g
Protein
2.41g
Karbohydrater
7.49g
Jern
0.21mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

Slik gjør du: 

  1. Fres sennepsfrø i olje på sterk varme til frøene begynner å poppe.
  2. Bland sammen med yoghurt, mynte, finhakket eple og salt. 
  3. La raitaen stå og trekke smak før servering.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.