Eplekake med vaniljesaus

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
40–60 min

En saftig eplekake, en sikker vinner blant små og store. Enda bedre blir den servert med litt hjemmelaget vaniljesaus.

Ingredienser

10
Porsjoner

Eplekake:

  • 3 stk eple
  • 3 stk egg
  • 212 dl sukker
  • 112 dl smør
  • 1 dl melk
  • 3 dl hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ss sukker
  • 1 ts malt kanel

Vaniljesaus:

  • 212 dl melk
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2 stk eggeplomme
  • 14 dl sukker
  • 1 ts maisstivelse (maizena)

Slik gjør du

  1. Skrell eplene og del dem i skiver. Legg dem i litt vann med noen dråper sitronsaft. Da blir de ikke så fort brune.
  2. Pisk eggedosis av egg og sukker.Bland sammen smeltet smør og melk, ha det i eggedosisen og bland godt. Sikt sammen hvetemel og bakepulver og rør det inn i kakerøren.
  3. Smør en springform, ca. 24 cm og hell i kakerøren. Bruk slikkepott så alt kommer med. Legg over epleskiver (tørk av vannet med kjøkkenpapir) og dryss på sukker og kanel.
  4. Stek kaken på midterste rille i stekeovnen ved 200 °C i ca. 40 minutter. Avkjøl på rist.
  5. Skill eggene i plomme og hvite. Eggehvitene kan fryses ned og brukes senere. 
  6. Bland eggeplommene med de andre ingrediensene i en kjele. Rør hele tiden og varm sausen til kokepunktet. Sausen vil skille seg hvis den koker. 
  7. Sett kjelen i kaldt vann og avkjøl sausen. 
  8. Dryss melis over kaken før servering. Server vaniljesaus ved siden av.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.