Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Eplechutney.jpg

Eplechutney

Ingredienser

  • 6 stk. eple
  • 2 dl eplecidereddik
  • 200 g brunt sukker
  • 3 stk. sjalottløk , i ringer
  • 1 stk. finhakket rød chili
  • 2 ts revet frisk ingefær
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • skall av 0,5 stk. sitron
  • 0,25 ts salt
  • 0,25 ts pepper
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (10)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ordet chutney stammer fra Sør-India, og betegner en rekke retter som inneholder krydder, grønnsaker og frukt. En chutney kjennetegnes ofte med at den er både hot, søt og sur. Syrlige norske epler egner seg perfekt i denne chutneyen, som passer like godt til moden ost som til trauste, norske kjøttretter.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 6 stk. eple
  • 2 dl eplecidereddik
  • 200 g brunt sukker
  • 3 stk. sjalottløk , i ringer
  • 1 stk. finhakket rød chili
  • 2 ts revet frisk ingefær
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • skall av 0,5 stk. sitron
  • 0,25 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Slik gjør du

  1. Skrell eple, og skjær bort kjernehus. Kutt eplene i biter.
  2. Ha eplebiter i en kjele sammen med eddik, sukker, løk, chili, ingefær, hvitløk og sitronskall. Kok opp og la chutneyen koke på middels varme i minst 15-20 minutter, eller til eplebitene er møre og chutneyen har tyknet.
  3. Smak til med salt og pepper. Hell varm chutney over på varme, rene og tørre glass, og sett på tette lokk. Avkjøl i romtemperatur. 

Oppbevar glassene mørkt og kjølig. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Butter chicken og nanbrød er perfekt høstmat

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB11 19.04.2024 02:40:36