Enkel sjokoladekake

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
40–60 min

En saftig og god sjokoladekake er alltid en sikker vinner, enten du skal servere den i barnebursdag eller som pausekos på en dugnad. Denne oppskriften er superenkel og kaken kan fint lages en dag eller to på forhånd, da blir den bare enda mer saftig. 

Ingredienser

24
Porsjoner
  • 300 g smør
  • 312 dl vann
  • 6 ss kakaopulver
  • 3 stk egg
  • 1 beger lettrømme
  • 2 ts natron
  • 7 dl sukker
  • 7 dl hvetemel
  • 1 ts salt

Glasur:

  • 200 g romtemperert smør
  • 10 dl melis
  • 6 ss kakaopulver
  • 6 ss kaffe

Slik gjør du

1. Smelt smør, og ha det i en bolle. Ha i de øvrige ingrediensene, melet til slutt. 

2. Smør en liten langpanne, ca. 25x35 cm. Kle så pannen med et bakepapir. Hell røren over i pannen.

3. Stek kaken på 180 °C i 30-40 minutter. Sjekk med en trepinne om kaken er ferdig. Stikk pinnen i midten av kaken, hvis det ikke fester seg noe til pinnen er kaken ferdig.

4. Bland sammen smør, melis, kakao og kaffe til en glasur. Smør eller sprøyt glasuren på kaken når den er kald.

Lag gjerne kaken en dag eller to i forveien, den blir bare enda mer saftig om den får stå litt etter den er lagd.

Har du små kokker i huset? La barna lage sjokoladekake helt selv på MatStart.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.