Enkel lammegryte

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Over 60 min

En pakke med fårikålkjøtt kan bli mer enn selve fårikålen. Denne langtidskokte gryta er enkel, men veldig smakfull. 

Ingredienser

  • 2 stk løk
  • 2 stk hele anisfrø
  • 2 ts malt ingefær
  • 1 ts korianderfrø
  • 1 stang hel kanel
  • 2 ss smør
  • 800 g fårikålkjøtt
  • 2 båter hvitløk
  • 7 dl vann
  • 2 stk kjøttbuljongterning
  • 4 stk gulrot
  • 2 stk pastinakk
  • 1 boks hakkede tomater
  • 1 ts salt
  • 12 ts kvernet pepper

Slik gjør du

  1. Skrell og skjær løk i tynne båter. Ha korianderfrø i en tørr varm panne. La frøene ”brunes” i noen minutter. Ha frøene over i en morter og støt dem godt.
  2. Skjær kjøttet i biter. Fjern bein. Fres smør i en stor stekepanne (eller en mellomstor jerngryte) og brun halvparten av kjøttet. Ta kjøttet ut av pannen, og stek den andre halvparten. Slik bruner du kjøttet, og ikke koker det.
  3. Ha kjøttet sammen i stekepannen. Tilsett koriander, ingefær, anis, kanelstang , løk og hvitløksfedd og bland godt rundt mens det steke i noen minutter . Tilsett vann og buljongterninger, og la kjøttet småkoke under lokk i 1 ½ time.
  4. Skrell grønnsaker, og kutt dem i terninger. Ha grønnsaksterningene la det småkoke i ca . 15 minutter, eller til grønnsakene er møre. Tilsett hakkede tomater, og la det hele koke opp.
  5. Smak til retten med salt og pepper og server med ferskt brød.

 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.