Enkel egg florentine

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Avansert
Tid
Under 20 min

Å posjere egg er elegant og delikat måte å tilberede egg på. Klassisk egg florentine serveres med dampet spinat og hollandaisesaus, men har du noen reker ved siden av blir de prikken over i’en på en herlig forrett eller lunsjrett.

Ingredienser

  • 4 stk kalde egg
  • 500 g frisk spinat
  • 1 pose hollandaisesaus
  • 100 g reker
  • 5 dl vann
  • 12 ts eddik, 7 % , evt. sitronsaft
  • 12 ts salt

Slik gjør du

  1. Hent eggene rett fra kjøleskap. Til posjering skal det være kalde egg. Kok opp vann og litt salt i en stor kjele.
  2. Kok opp vann med eddik og salt. Senk varmen, og knekk ett og ett egg i en kopp og la dem gli ned i vannet.
  3. Posjér eggene (dvs. la eggene stivne i vannet) i 4-5 minutter, og løft dem forsiktig over i kaldt vann. Fjern løs eggehvite så de ser pene ut. Ikke posjér mer enn fire egg av gangen!
  4. Lag hollandaisesaus som anvist på posen.
  5. Skyll spinat og damp den raskt over høy varme under lokk (ikke tilsett vann) i 1-2 minutter. Fordel varm spinat på tallerkener, legg på posjerte egg, hell over sausen og pynt med reker.

 

Server toast til.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.