Engelsk roast beef

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Roast beef er en av Storbritannias nasjonalretter, og først og fremst en tradisjonell Sunday Roast. Men roast beef er også svært populært som middag i julen, og blir servert med alle de tradisjonelle tilbehørene – Yorkshirepudding, stekte poteter, tre sorter grønnsaker, god brun saus og en stor klatt pepperrotkrem.

Ingredienser

  • 2 kg flatbiff av storfe , entrecôte eller mørbrad kan også brukes
  • 112 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 20 stk potet
  • 8 stk persillerot

Yorkshirepudding:

  • 250 g hvetemel
  • 3 dl melk
  • 3 dl vann
  • 4 stk egg
  • 1 ts salt
  • 6 ss smeltet smør

Brun saus:

  • 4 ss smør
  • 4 ss hvetemel
  • 1 l kjøttkraft eller buljong
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper

Slik gjør du

1. Krydre kjøttet med salt og pepper, og stikk et steketermometer inn til midten av kjøttstykket. Surr kjøttstykket med hyssing om ønskelig, da er det lettere å få en pen fasong.

2. Rens og del potet og persillerot i båter, og legg det i en langpanne. Legg roastbiff over og sett inn i stekeovn på 125 °C. Steken har en rød snittflate ved 55 °C og rosa snittflate ved 60-65 °C. Steketid ca. 2 timer.

3. Snu av og til på grønnsakene. La roastbiff hvile 20-25 minutter før den skjœres opp.

4. Ha mel i en bolle og tilsett melk og vann. Visp egg og ha dem i bollen sammen med salt. Rør kraftig til røren blir glatt og luftig.

5. Pensle porsjonsformer eller en stor form med smeltet smør (Her kan du bruke sandkakeformer, andre små porsjonsformer eller en stor ildfast form). Fordel røre i formene/formen og stek på 225° i ca. 25 minutter til de har hevet seg godt og fått en fin, mørk brunfarge.

Formene kan varmes i ovnen med stekefettet i før man har i røren. Da blir det lettere å få "puddingene" ut av formen.

6. Smelt og brun smør. Tilsett hvetemel, og brun over svak varme til blandingen får en nøttebrun farge. Spe med varm kraft eller buljong, og rør godt mellom hver gang du sper. La sausen småkoke i ca. 10 minutter, smak til med salt og pepper.

Server engelsk roastbeef med ovnsstekt potet og persillerot, grønnsaksblanding, Yorkshirepudding og brun saus.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.