En sprelsk biff

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Biff med noen nye og noen kjente smaker. Paprika og pinjekjerner, brokkoli og potetpuré i skjønn forening. Sprelske farger gjør retten ekstra fristene.

Ingredienser

  • 4 stk flatbiff av storfe á ca 200 g
  • 1 ss margarin eller olje
  • 1 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper

  • 2 stk rød paprika (eller en annen farge)
  • 1 stk rød chili
  • 1 ss olivenolje
  • 2 ss pinjekjerner

  • 1 stk bukett brokkoli

  • 500 g mandelpotet
  • 1 dl melk
  • 4 ss smør
  • 1 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper

  • 1 pose sjysaus
  • 3 ss ajvar (paprikapuré)

Slik gjør du

Slik gjør du:

1. Krydre biffene med salt og pepper. Brun dem på sterk varme. Etterstek på lavere temperatur i 2-3 minutter på hver side for medium stekt biff. La dem hvile et par minutter før servering.

2. Rens paprika og chili og skjær i stimler. Fres dem i panna med litt olje. Ha i pinjekjernene til slutt.

3. Rens brokkoli og skjær den i fine buketter, som du koker i lettsaltet vann, ca. 3 minutter.

4. Skrell og kok potetene i vann uten salt. Sil av kokevannet og mos potetene. Rør inn melk og smør. Smak til med salt og pepper.

5. Kok opp sausen etter anvisning på pakken. Tilsett 2-3 ss aivar, og la det småkoke et par minutter.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.