Eltefri pizza med reinsdyrskav, bacon og kantareller

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Denne pizzaen krever litt planlegging, men lite arbeid. Pizzadeigen lager du kvelden før pizzaen skal på bordet. Resultatet: en utrolig sprø og god pizzabunn som toppes med smakfullt reinsdyrkjøtt, sprøtt bacon og herlige kantareller!

Ingredienser

4
Porsjoner

Pizzafyll:

  • 250 g reinsdyrskav
  • 200 g vellagret hvitost
  • 150 g bacon
  • 150 g kantarell
  • 4 ss tyttebær
  • 4 ss grovhakket bladpersille

Eltefri pizzadeig:

  • 500 g hvetemel
  • 14 ts tørrgjær
  • 112 ts salt
  • 312 dl vann

Hvit pizzasaus:

  • 112 dl crème fraîche orginal, 35 %
  • 12 stk finhakket rød chili
  • 2 båt finhakket hvitløk
  • 1 ss olivenolje
  • 112 ts finhakket frisk timian
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper

Slik gjør du

1. Lag pizzadeig dagen før du skal bruke den. Bland det tørre sammen i en bolle, og rør inn vann. Deigen skal være fast, men fortsatt litt klissete. Dekk bakebollen med lokk eller plast, og la deigen heve i romtemperatur i ca. 18 timer.

2. Legg et ark med bakepapir på benken, strø på litt mel og hvelv deigen på papiret. Del deigen i 4 emner. Bruk en slikkepott eller litt mel på fingrene og brett alle fire sidene av deigen inn mot midten.  Dryss over litt mer mel om deigen føles klissete. Snu emnene slik at de ligger med bretten ned oppå det melete bakepapiret. Legg litt plastfolie over emnene eller dekk dem med bakebollen. La dem etterheve i minst 1 time.

3. Lag pizzasaus. Bland sammen crème fraîche, chili, hvitløk, olivenolje og timian. Smak til med salt og pepper. La gjerne sausen trekke smak 1 time før du bruker den.

4. Sett stekeovn på 250 °C eller mer, ca. 20-30 minutter før pizzadeigen er klar til å bakes ut.

Det beste resultatet får du ved å bruke en pizzastein. Sett da pizzasteinen inn i kald ovn, slik at den ikke sprekker.

5. Skjær bacon i biter og fres det sprøtt i en varm stekepanne. Bruk en pensel og børst kantarell fri for jord. 

6. Ha mel på hendene, og bruk dem til å strekke deigen til en sirkel. La deigen hvile over håndbakene samtidig som du roterer deigen rundt. Legg deigen direkte på den varme pizzasteinen (med litt mel) eller på et bakepapirkledd stekebrett. Forstek pizzabunnen i 2 minutter.

Skal du ha gjester, kan du forsteke alle bunnene og deretter be gjestene lage sin egen pizza med det fyllet de liker best.

7. Smør pizzasaus på den forstekte pizzabunnen. Legg raskt på reinsdyrskav, revet hvitost, bacon og kantarellere og sett pizzaen rett tilbake i stekeovnen. Stek pizzaen i ca. 5 minutter, eller til den er gyllen og osten har smeltet.

8. Topp pizzaen med tyttebær og grovhakket bladpersille rett før servering. 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.