Elgcarpaccio

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Over 60 min

Elgkjøttet fortjener sin carpaccio! Nyt denne smaksopplevelsen der skogens konge danser sammen med sopp, bær og et lite innslag av appelsin. Den passer godt som forrett, en mellomrett, eller kveldskos.

Ingredienser

  • 500 g indrefilet av elg
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 1 ss margarin
  • 3 ss hakket frisk kruspersille og evt. andre urter (timian, kjørvel)

  • 200 g kantarell
  • 1 ss smør
  • 2 ss appelsinmarmelade
  • 200 g bringebær
  • 14 potte frisk kjørvel

Slik gjør du

  1. Renskjær indrefileten for eventuelle sener. Brun den lett i stekepanne.
  2. Hakk urter og bland sammen med salt og pepper på en fjel. Rull fileten i blandingen, pakk inn i plastfolie og legg den i fryseren et par timer.
  3. Skjær elgfileten i 2-3 mm tykke skiver, og legg dem på tallerken.
  4. Stek kantareller i smør, bland inn appelsinmarmelade. Legg kantareller, bringebær og kjørvel over kjøttet. Dryss litt flaksalt og nykvernet pepper over til slutt.

Server med brød.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.