Eksklusiv kalkunfrikassé

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Forskjellen på frikassé og en klassisk gryterett er at kjøttet ikke brunes før det koker i sausen det skal serveres i. Nyt smaken av eksklusiv kalkunfrikassé.

Ingredienser

4
Porsjoner
  • 1 stk kalkunfilet, ca. 750 g , skåret i 3 cm. terninger
  • 3 ss smør
  • 1 pose sjalottløk , skrellet, de største delt
  • 400 g oppdelt sopp
  • 1 dl tørr vermouth
  • 1 dl tørr hvitvin
  • 6 dl kyllingkraft , evt. buljong
  • 1 stk laurbærblad
  • 1 ts tørket timian
  • 3 ss hvetemel
  • 3 dl kremfløte
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 2 ss soyasaus

Slik gjør du

  1. Fres kalkunbitene lett i smør og sett tilside. Fres løken blank i det samme smøret. Fres oppdelt sopp i et par omganger.
  2. Legg kjøttet i en gryte og tilsett vermut, hvitvin, kraft og krydder. Kok opp og la det hele trekke på lav temperatur til kjøttet er ferdig, ca. 15 minutter.
  3. Rør ut hvetemelet i litt vann og hell det i gryta mens du rører godt. Hell i fløten og tilsett ferdigstekt løk og sopp. Kok opp og la det småkoke i fem minutter. Smak til med salt, kvernet pepper og soyasaus.

 

Server med sesongens grønnsaker og kokte poteter.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.