Eggekrem med gelatin (til kaker)

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Avansert
Tid
20–40 min

Ekte eggekrem er fløyelsmyk og ekstra fyldig og god på smak. Bruk eggekrem med gelatin når du skal fylle bløtkaker og andre festkaker.

Ingredienser

  • 1 stk vaniljestang
  • 5 stk gelatinplater
  • 6 dl melk
  • 9 stk eggeplomme
  • 1 dl sukker
  • 2 ss maisstivelse (maizena)

Slik gjør du

  1. Skrap ut vaniljefrøene og ha dem i en kjele sammen med oppklipte gelatinplater og resten av ingrediensene.
  2. Varm opp under omrøring til kremen begynner å tykne fra bunnen. Trekk kjelen til side hvis det tykner raskere enn du rekker å røre jevnt, ellers kan kremen «sprekke». Sett kjelen tilbake på platen for å tykne videre til passe konsistens. Avkjøl i kaldt vann.

Ekte eggekrem er fløyelsmyk og ekstra fyldig og god på smak. Bruk eggekrem med gelatin når du skal fylle bløtkaker og andre festkaker. Bre gjerne et tynt lag rørte bringebær på sukkerbrødbunnen først, og fordel eggekremen over etterpå. Det er alltid en vellykket smakskombinasjon.

Har du ikke vaniljestang kan du bruke 1 ts vaniljesukker per vaniljestang.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.