Egg royal med crème fraîche og løyrom

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Server en lekker forrett med eggestand, løyrom og hvetegressdressing.

Ingredienser

  • 312 dl melk eller kremfløte
  • 6 dl egg
  • 34 ts salt

Hvetegressdressing:

  • 12 pk hvetegress
  • 12 båt hvitløk
  • 112 dl olivenolje

salt og kvernet pepper

  • 1 ss sitronsaft

Slik gjør du

 

  1. Kok opp melk og avkjøl. Visp først eggene lett sammen, og visp inn melk og salt.
  2. Hell røren i en godt smurt form, og plasser formen i en langpanne. Sett den inn i ovnen på nederste rille, og hell kokende vann i pannen halvveis opp på kanten av formen. Stek i stekeovnen ved 175 grader i ca. 20 minutter eller til eggestanden har stivnet. Avkjøl og hvelv ut av formen.
  3. Bland alt til dressingen i en hurtigmikser og kjør til hvetegresset er helt finhakket. Smak til med salt og kvernet pepper. Bland med litt sitronsaft rett før servering.

 

Skjær eggestanden i ønskede biter og anrett den på en toast sammen med frisk salat, crème fraiche, løyrom og hvetegressdressing.

Bland inn finhakkede urter i eggeblandingen før den helles i formen. Dill, persille, gressløk, estragon eller kjørvel smaker godt sammen med egg.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.