Crema Catalana med hint av kanel

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Crema Catalana er en herlig spansk dessert. Denne har et hint av kanel. Perfekt etter god tapas.

Ingredienser

  • 12 stk appelsin
  • 4 dl kremfløte
  • 1 dl melk
  • 75 g sukker
  • 2 stk hel kanel
  • 5 stk eggeplomme

Slik gjør du

1. Riv skallet av appelsinen. Bruk kun det oransje.

2. Kok opp fløte, melk, halvparten av sukkeret, kanel og appelsinskall. Skru ned varmen og la fløtemelken trekke i tjue minutter.

3. Visp eggeplommer sammen med resten av sukkeret. Kok fløtemelken opp på nytt. Sil den over eggeplommene mens du visper.

 

4. Sil blandingen og fyll den i passende porsjonsformer. Stek crema catalana i vannbad i stekeovnen på 120 °C i 50-60 minutter, eller til massen har satt seg. Steketiden kan variere med formens størrelse. Avkjøl og dryss overflaten med et tynt lag sukker før du karamelliserer med en creme brule-brenner rett før servering.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.