Craigs coleslaw

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Over 60 min

Ordet coleslaw stammer fra det hollandske koolsla, etter koelsla som betyr kålsalat. Coleslaw er et must til grillmaten og passer godt til kraftige smaker som grillet kjøtt og barbequesaus.

Ingredienser

  • 1 stk hodekål revet eller hakket i tynne strimler
  • 3 stk store, revet gulrot
  • 1 ss salt (skal skylles ut)
  • 1 dl kremfløte
  • 112 dl melk
  • 4 ss sukker (mer hvis du vil ha en søtere coleslaw)
  • 6 ss eplecidereddik
  • 2 ss majones
  • 2 båt finhakket hvitløk
  • 1 ts salt

Slik gjør du

1. Ha de ferdigrevne grønnsakene i en stor bolle.

2. Dryss saltet over grønnsakene og la dem stå i minst 1, men helst 2 timer (dette for å dra ut litt av fuktigheten).

3. Skyll grønnsakene for å få vekk saltet, og fjern så mye vann som mulig (her er salatsentrifuge tingen). Tørk dem så godt som mulig med tørkepapir.

4. Bland sammen fløte, melk, sukker, eddik, majones og hvitløk i en bolle.

 

5. Bland fløte- og majonesdressingen godt sammen med grønnsakene. Smak til med salt og oppbevar den i kjøleskapet i minst 30 minutter før servering.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.