Coleslawburger

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Det er enkelt å lage hamburger. Med gode råvarer og noen minutter til rådighet kan selv lillebror lage burger til hele familien. Denne burgeren er kanskje noe mer tidkrevende. Men hva gjør man ikke for å oppnå trampeklapp og hurrastemning rundt bordet?

Ingredienser

  • 400 g kjøttdeig eller karbonadedeig
  • 112 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 12 dl vann
  • 2 ss margarin eller olje til steking
  • 1 stk løk i skiver/ ringer
  • 12 skive chorizopølse (tynne skiver)
  • 4 skive cheddar ost
  • 1 stk gulrot revet eller kuttet i strimler
  • 100 g hodekål revet eller kuttet i strimler
  • 12 stk rødløk i strimler
  • 2 ss seterrømme
  • 1 ss majones
  • 1 ts salt
  • 112 ts malt hvit pepper
  • 1 ss lake av syltet agurk
  • 12 stk cocktailtomat
  • 4 stk hamburgerbrød

Slik gjør du

1. Rør inn salt, pepper og vann i kjøttdeigen, men ikke rør for lenge. Deigen skal ikke bli seig.

2. Del deigen i 4. Ha litt vann på en trefjøl og form deigen til runde kaker som klemmes ut til store, flate burgere.

3. Lag coleslaw ved å blande gulrot, hodekål, rødløk, rømme, majones, salt, pepper og agurklake i en bolle.

4. Stek burgerne på sterk varme, ca 3 minutter på hver side. Legg på cheddarosten ca. ett minutt før de er ferdige.

5. Varm hamburgerbrød som anvist på pakken og fyll med coleslaw, chorizopølse, tomater, burger og løk. Pynt gjerne med en urtekvast på toppen.

 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.