Chocolate cookies

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Ett tygg og du er hekta! Disse sjokoladekjeksene er farlig fulle av godsaker...

Ingredienser

  • 200 g romtemperert smør
  • 250 g brunt sukker
  • 250 g sukker
  • 4 stk egg
  • 2 ts vaniljesukker
  • 300 g finmalt havregryn eller havremel
  • 6 ss hvetemel
  • 3 ts natron
  • 600 g hakket sjokolade , gjerne blandet mørk og lys
  • 250 g grovhakkede hasselnøtter

Slik gjør du

  1. Rør smør og sukker hvitt, og bland inn eggene ett for ett. Bland inn de tørre ingrediensene.
  2. Bruk en isskje eller en stor spiseskje til å forme jevnstore boller. Sett bollene med god avstand på bakepapir. Kjeksene vil flyte ut under steking.
  3. Stek ved 180 ˚C i 10-12 minutter. Avkjøl noen minutter på brettet og flytte dem over på rist.

Oppbevar kjeksene mørkt og tørt.

Gi dem gjerne bort som en spiselig gave.

Har du små kokker i huset? La barna lage sjokoladekjeks helt selv på MatStart.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.