Chilirelish

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Relish er en sur-søt saus. Den består som regel av grønnsaker, men noen ganger også av frukt. Chilirelish passer ypperlig til alle typer grillet kjøtt pg holder seg minst en uke i kjøleskapet.

Ingredienser

  • 3 stk tomat
  • 1 stk rød paprika
  • 1 stk gul paprika
  • 1 stk rød chili
  • 1 stk løk
  • 2 båt hvitløk
  • 1 ss olivenolje
  • 12 ts malt kanel
  • 1 ts malt ingefær
  • 1 ts salt
  • 12 ts kajennepepper
  • 12 dl sukker
  • 12 dl eplecidereddik eller vanlig 7 % eddik
  • 2 ss finhakket bladpersille

Slik gjør du

1. Fjern stilken på tomatene og lager et kryss i bunnen av tomaten. Ha tomatene i kokende vann til skallet løsner. Legg over i isvann og dra av skallet.

2. Finhakk tomater og grønnsaker og fres de i olje på sterk varme. Tilsett krydder, sukker, eddik og persille. 

3. Skru ned varmen og la relishen småkoke på svak varme i 20 minutter. Avkjøl.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.