Chiliolje

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Over 60 min

Chiliolje burde være obligatorisk på alle kjøkken. Det setter en spiss på alt fra italienske retter som pasta, pizza og til ulike salater – og holder seg lenge.

Ingredienser

1
Porsjoner
  • ca. 4 dl ekstra virgin olivenolje
  • 8 stk rød/ grønn chili (bruk gjerne chili med ulike sterkhetsgrader)
  • 1 ss hel pepper

Slik gjør du

  1. Vask og tørk chili. Del dem i to på langs. Bruker du små habañero, deles disse i fire.
    Bruk gjerne hansker når du skjærer opp chili.
  2. Ha halve chili på en ren og tørr flaske. Vend snittflaten av chilien utover, da blir flasken mer dekorativ. Fyll på med en god olivenolje til det dekker helt og ha i hel pepper. Skru på lokket. La flasken stå over natten gjerne lengre før oljen brukes.
Fyll på med litt olje etter hvert som du bruker den. Er chiliene tildekket kan du nyte av oljen i lang tid.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.