Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Chilimarinade

Chilimarinade

Ingredienser

porsjoner
  • 2 dl nøytral olje
  • Saften av 1 stk. sitron
  • 2 ts gurkemeie
  • 2 ts paprikapulver
  • 0,5 stk. løk i ringer
  • 6 stk. hel pepper
  • 2 stk. rød chili syltede eller ferske
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

En god marinade gjør godt kjøtt enda bedre. Marinering betyr å legge råvaren i en olje som er smakssatt med krydder, urter og/eller grønnsaker. I motsetning til det mange tror, er marinering ikke noen ny tilberedningsmetode. Dette er en klassisk tilberedningsmetode som fra gammelt av ble brukt, ikke bare for å gi den god smak og saftigere kjøtt, men også for å konservere. Det finnes mange ferdige marinader å få kjøpt, men det er morsommere, og ganske sikkert rimeligere å lage marinaden selv. Alt som skal på grillen, i stekeovn, panne eller wok kan marineres.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 2 dl nøytral olje
  • Saften av 1 stk. sitron
  • 2 ts gurkemeie
  • 2 ts paprikapulver
  • 0,5 stk. løk i ringer
  • 6 stk. hel pepper
  • 2 stk. rød chili syltede eller ferske

Slik gjør du

  1. Vask og hakk opp chilien i biter. Bland ingrediensene godt sammen.
  2. Legg kjøttet i en dobbel pose og hell marinaden over. Klem ut luften og knyt igjen. Husk å snu på det en gang i blant. La det ligge i minst 30 minutter, men gjerne natten over.

Marinaden passer godt til alle typer kjøtt.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8741, server:MP-PRD-WEB14 25.04.2024 11:59:27