Chèvre- og spinatsufflé

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Avansert
Tid
Over 60 min

Hva med å servere en nydelig sufflé til gjestene dine?

Ingredienser

Sufflérøre:

  • 3 ss smør
  • 4 ss hvetemel
  • 3 dl melk
  • 5 stk egg

Fyll:

  • 1 stk finhakket sjalottløk
  • 200 g frisk spinat
  • 150 g chevre (hvit geitost)

salt og pepper

Slik gjør du

1. Sett stekeovnen på 180 °C

2. Lag en tykk, hvit saus av smør, mel og melk. Skill eggene. Rør inn eggeplommer.

3. Fres finhakket sjalottløk i litt smør til den blir myk og blank. Ha i fersk spinat som dampes lett. Bland det inn i suffleen sammen med biter av chèvre. Smak til med salt og pepper. Rør forsiktig inn stivpiskede eggehviter - 1/3 om gangen.

4. Hell røren i en smurt ildfast form. Stek suffléen ca. 45 minutter. Den faller fort sammen, så den må serveres straks. Det er bedre at gjestene venter på suffléen enn omvendt.

 

Tips: Fyll suffléen i porsjonsformer og server den som en varm forrett. Da må steketiden kortes noe ned. 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.