Champagnemousse

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Champagnemousse er den perfekte dessert når noe skal feires.

Ingredienser

  • 5 stk gelatinplater
  • 4 stk egg
  • 200 g sukker
  • 3 ss limesaft /-jus
  • 112 dl champagne eller annen musserende vin
  • 112 dl kremfløte

Pynt:

  • 2 stk lime , finrevet skall
  • 2 ss sukker

Slik gjør du

1. Legg gelatinplatene i kaldt vann 5 minutter. Klem ut vannet og smelt gelatinen i ½ dl kokende vann. Avkjøl.

2. Skill eggene. Pisk eggeplommer med halvparten av sukkeret til eggedosis. Pisk hviten stiv med resten av sukkeret. Stivpisk kremfløten.

3. Bland limesaft og champagne i eggedosisen. Vend inn eggehvite og krem.

4. Ha i gelatinen og bland forsiktig sammen med en slikkepott. La bollen stå kjølig i 15 minutter. Rør forsiktig om av og til for å unngå at gelatinen legger seg i bunnen.

5. Hell moussen i en sprøytepose og fordel den i porsjonsglass. La desserten stå kjølig til den skal serveres.

Pynt med limeskall og server gjerne med kransekakestenger til.

 

Tips: Dypp kanten på glassene i litt eggehvite og deretter i en blanding av revet limeskall og sukker for å få den dekorative pyntekanten.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.