Chairo Stew - Gryterett fra Bolivia

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Tradisjonell gryterett hvor alle ingrediensene koker med kjøttet og sammen gir en fabelaktig god smak.

Ingredienser

  • 800 g benfritt grytekjøtt av lam
  • 112 l vann
  • 2 stk små gulrot
  • 6 stk små potet
  • 1 stk liten løk
  • 2 stk hermetisk maiskolbe
  • 2 dl grønne erter
  • 2 dl hermetiske hvite bønner
  • 1 ts tørket oregano
  • 1 ts tørket bladpersille
  • 112 ts salt
  • 1 ts kvernet, sort pepper

Evt.

  • 1 ss maisstivelse (maizena)
  • 12 dl kaldt vann

Slik gjør du

1. Del lammekjøttet i store terninger, legg det i en kjele hell over vann. Kok opp og senk så varmen. La kjøttet trekke rett under kokepunktet i ca. 1 time. Skum av underveis.

2. Skrell gulrøtter og poteter, del gulrøttene i terninger og potetene i båter. Ha grønnsakene i gryta sammen med kjøttet og la det trekke videre til grønnsakene er møre.

3. Hakk løken og del maiskolbene i 8 biter. Tilsett i gryten sammen med erter, bønner, oregano og persille. La det trekke i ca. 10 minutter til alt er gjennomvarmt.

4. Smak til med salt og pepper og jevnt eventuelt med maizena utrørt i kaldt vann. Dryss eventuelt over finahakket frisk persille før servering.

 

Tips: I stedenfor maiskolber kan du også bruke minimais, frisk eller hermetisk.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.