Cæsarsalat

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Avansert
Tid
20–40 min

Cæsarsalaten er en verdensberømt klassiker. Myten sier at den er oppkalt etter den italienske kokken Caesar Cardini, og ikke Julius Cæsar som det er nærliggende å tro. Opprinnelig består cæsarsalat av salat, dressing, parmesan og krutonger. Her har vi tatt med egg og herlig sprø bacon som ekstra smaksettere.

Ingredienser

2
Porsjoner
  • 100 g bacon
  • 1 stk romanosalat ,vasket og tørket
  • 2 stk egg
  • 50 g parmesan
  • 12 stk baguette
  • 1 båt hvitløk
  • 2 ss margarin til steking av krutongene

Dressing:

  • 2 stk eggeplomme
  • 1 ts dijonsennep
  • 2 g finhakket hvitløk
  • 3 stk finhakket ansjosfileter
  • 1 dl solsikkeolje
  • 12 dl olivenolje
  • Saften av 12 stk sitron
  • 30 g parmesan
  • 14 ts salt
  • 14 ts kajennepepper

Slik gjør du

1. Visp sammen eggeplommer, sennep, ansjos, sitronsaft og hvitløk i en bolle. Visp oljen inn i en tynn stråle. Dressingen skal bli tykk som en majones. Bland inn en håndfull revet parmesan og smak til med salt og kajennepepper.

2. Skjær baguetten i terninger. Stek dem gylne og sprø i litt smør. Tilsett presset hvitløk. Snitt salaten, men la noen blader være hele.

3. Bland salat, dressing, hakket egg, krutonger og tynne skiver parmesanost. Avslutt med litt kvernet sort pepper.

 

Tips: Hjertesalat eller isbergsalat kan også brukes. Mye kan blandes i en Cæsarsalat, f.eks. tomater og oliven.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.