Carpaccio - skiver av urtestekt indrefilet

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Carpaccio er en klassiker fra Italia, oppkalt etter maleren Vittore Carpaccio. Carpaccio ble første gang servert på Harry’s Bar i Venezia. Originalen er tynne skiver av kalvefilet med olivenolje, sitron, pepper, revet parmesan og rucculasalat. Den passer ypperlig som forrett. Her er en variant av originalen.

Ingredienser

  • 500 g indrefilet av storfe
  • 1 ss hakket bladpersille
  • 1 ss hakket frisk kjørvel
  • 1 ss hakket frisk estragon
  • 1 ts salt
  • 12 ts nykvernet pepper
  • 2 ss olivenolje

Dressing:

  • 2 dl lettrømme
  • 1 stk rød chili
  • 1 ss finhakket frisk basilikum
  • 1 ss sitronsaft eller limesaft
  • 12 ts salt
  • 12 ts pepper

Salat:

  • 1 pk ruccula
  • 2 ss frisk kjørvel
  • 12 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 2 ss olivenolje

Slik gjør du

1. Indrefileten renskjæres for sener. Finhakk friske urter. Rull fileten i blandingen før steking. Krydre med salt og pepper.

2. Varm olje i pannen til middels sterk varme. Brun fileten med urtene på alle sider til kjøttet har fått en fin gyllen farge. Legg den i fryseren i 1/2 time eller avkjøles ca. 2 timer i kjøleskapet. Skjæres i 2–3 millimeter tynne skiver.

3. Finhakk chili og basilikum og bland dette i rømmen. Smak til dressingen med sitronsaft, salt og pepper.

4. Anrett kjøttskivene fint på tallerken med ruccula og kjørvelsalaten i midten, krydre med nykvernet pepper, og dryss over litt salt. Ha litt god olivenolje over salaten og litt av rømmedressingen over kjøttet.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.